Brusselse speltwafels

Ben je een echte fan van speltbrood, maar vind je zo’n heerlijke Brusselse wafel ook niet te versmaden? Dan volgt hier een heerlijk recept van Brusselse wafels op basis van speltmeel, waarmee je naar eigen idee kan variëren. Deze speltwafels zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zijn makkelijk te bereiden en zijn snel klaar. Ze zijn voedzaam en zowel geschikt als tussendoortje als bij het ontbijt of de lunch. Je kunt in plaats van gewone melk ook sojamelk of amandelmelk gebruiken.

Ingrediënten voor wafels gemaakt met speltmeel

Ook met amandelmelk en speltmeel kan je lekkere wafels bakken

Ook met amandelmelk en speltmeel kan je lekkere wafels bakken

Wanneer je zoete Brusselse speltwafels wilt bakken, moet je het volgende in huis halen:

  • 75 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 30 gram (kokosbloesem) suiker
  • 125 gram speltmeel
  • een snufje bakpoeder
  • een snufje zeezout
  • 100-125 ml (plantaardige) melk

De hoeveelheid is geschikt voor vier wafels en de bereidingstijd is 20 minuten. Om de wafel net iets luchtiger te houden, kan je een extra scheutje plantaardige melk toevoegen. Kokosbloesemsuiker geeft de Brusselse speltwafel een karamelachtige smaak die lekker is in zoete gerechten. Natuurlijk kan je ook andere soorten suiker gebruiken of vanillesuiker toevoegen.

Hoe maak je Brusselse wafels met speltmeel?

Laat je wafelijzer goed warm worden en vet dit in met kokosolie. De rest van de kokosolie smelt je in een pannetje. Klop het ei en de suiker in een grote kom en voeg de gesmolten kokosolie toe. Mix het geheel tot een egale massa. Vervolgens voeg je het speltmeel, de bakpoeder en een snufje zout toe. Voeg als laatste de melk toe. Giet het beslag in het wafelijzer. Na ongeveer 5 minuten zijn de eerste wafels klaar en kun je de volgende gaan bakken. Vergeet niet steeds opnieuw het ijzer in te vetten.

Leave a Reply