Brusselse wafels – eenvoudig recept

Brusselse wafels zijn een traktatie voor jong en oud. Door de vele mogelijkheden en de vrij neutrale smaak, kun je er eindeloos mee variëren. Omdat het oog ook wat wil, zijn er wafelijzers te koop waarmee je leuk gevormde wafels kunt bakken. Met een wafel in een hartvorm scoor je altijd.

Ingredienten voor eenvoudige Brusselse wafels

Om Brusselse wafels te bakken voor 8 personen heb je het volgende nodig:

  • 1 groot ei
  • 50 g suiker (basterdsuiker kan ook)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 dl melk
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g gesmolten boter
  • olie om het wafelijzer in te vetten
  • poedersuiker om de wafels te bestrooien.

Brusselse hartjeswafels zijn echt erg leuk om te maken. Zowel voor je kinderen als voor je grote liefde.

Brusselse hartjeswafels zijn echt erg leuk om te maken. Zowel voor je kinderen als voor je grote liefde.

Voorbereiding voor het bakken van Brusselse Wafels

Je klopt de eierdooier met de suiker totdat een schuimige massa ontstaat. Klop daarna de melk en het bakmeel erdoor. Roer dan de gesmolten boter erdoor. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag. Verhit het wafelijzer nadat je dit dun met olie hebt ingevet. Schep met een lepel een laagje beslag in het ijzer.

Zelf Brusselse wafels bakken, hoe doe je dat?

Doe het ijzer dicht en bak de wafel. In ca. 2 minuten is de wafel goudbruin van kleur en klaar om op te eten. Brusselse wafels smaken, bestrooid met poedersuiker, vooral heerlijk als ze nog warm zijn. Je kunt daarna nog variëren. Brusselse wafels met kersen en slagroom zijn niet te versmaden. Andere voorbeelden zijn wafels met ijs of wafels met chocolade. Wanneer je meer van hartig houdt, dan zijn hartige wafels ook een optie. Hiervoor zijn genoeg recepten te vinden.

 

Latest Comments

Leave a Reply