Hartige wafels – weer eens iets anders

Niet altijd trek in iets zoets, maar toch wel gek op wafels? Maak dan eens Belgische  hartige wafels met een hartig beleg of een hartige vulling. Je kunt hierin naar hartenlust variëren en lekker creatief bezig zijn. Veel ingrediënten, zoals bijvoorbeeld bepaalde vissoorten of diverse soorten kaas en worst, kun je prima combineren met wafels. Je hebt daarbij de keuze om de hartige producten mee te bakken of naderhand toe te voegen. Het basisrecept van hartige wafels is anders dan het recept van de zoete wafels. Door toevoeging van kruiden, peper en zout aan het beslag, hebben hartige wafels een andere smaak dan zoete wafels. Ook de bereidingswijze verschilt.

Roer eens geraspte kaas door je wafel beslag

Roer eens geraspte kaas door je wafel beslag

Bereiding hartige Belgische wafels

Voor het maken van 20 stuks hartige wafels, heb je het volgende nodig:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • een halve theelepel bakpoeder
  • 2,5 dl melk
  • 100 gram gesmolten boter
  • 3 eieren
  • zout en peper

Deze ingrediënten moet je tot een beslag kloppen. Als je hartige wafels maakt kun je ervoor kiezen om producten mee te bakken. Met name geraspte gruyère kaas en dunne reepjes ham zijn hiervoor geschikt. Wil je verse kruiden meebakken in de Belgische wafels, dan moet je uitgaan van 2 tot 3 eetlepels voor een beslag voor 20 wafels. Wanneer je iedereen echt wilt verrassen, dan zijn hartige wafels met gerookte vis en zure room zeker een aanrader. Let er wel op dat je de wafels pas gaat beleggen vlak voordat je ze gaat serveren, omdat ze anders slap worden.

Leave a Reply