Heerlijke Hollandse wafels

Heb je zin in iets lekkers uit eigen keuken dat snel klaar is en eenvoudig te bereiden? Probeer dan eens Hollandse wafels. Deze zoete traktatie doet niet onder voor de bekende wafels uit België en Amerika. Succes verzekerd wanneer je je bezoek een versgebakken wafel voorzet. Eenvoudig bestrooid met poedersuiker is de wafel al erg lekker. Maar een wafel met slagroom, warme kersen of chocoladesaus is natuurlijk helemaal niet te versmaden. Je ziet: met Hollandse wafels kun je heel veel kanten op. De eenvoudige bereidingswijze en het simpele recept nodigen je uit om te gaan bakken. Mocht je wafels overhouden: invriezen is heel goed mogelijk. 

Je kunt zoveel lekkere varianten maken met een basis wafel

Je kunt zoveel lekkere varianten maken met een basis wafel

Ingrediënten voor Hollandse wafels

Om Hollandse wafels te bakken heb je voor een flinke portie 3 eieren, 250 g suiker, 3 zakjes vanillesuiker, 2 dl koude melk,500 g zelfrijzend bakmeel, 250 g boter en olie om het wafelijzer in te vetten nodig. Het duurt ongeveer 10 minuten om de wafels te maken. Als je zachte wafels wilt maken, voeg je iets meer melk toe. Wil je juist harde wafels, gebruik dan iets minder melk.

Hollandse wafels bakken, hoe doe je dat?

Klop als eerste de boter met de suiker en de vanillesuiker in een kom met een mixer tot je een romige massa hebt. Voeg hier vervolgens een voor een de eieren aan toe. Dit geheel moet je ongeveer 5 minuten kloppen. Voeg daarna het zelfrijzende bakmeel en de melk toe en klop dit tot een glad beslag. Bak de wafels ten slotte in een ingevet wafelijzer. Warm serveren is natuurlijk het lekkerste.

Leave a Reply