Recept voor vanillewafels

Heb je zin in iets lekkers bij de thee of de koffie? Probeer dan eens een vanillewafel. Vrijwel iedereen van jong tot oud is dol op deze lekkernij. Ook kun je de wafels makkelijk en snel zelf bakken. Hier vind je een heerlijk recept om mee aan de slag te gaan. In plaats van vanillesuiker kan je ook echte vanille gebruiken. Dat smaakt heerlijk maar ja, het is wel wat duurder natuurlijk.  

Ingrediënten voor vanillewafels

Wanneer je vanillewafels wilt bakken, moet je hier het volgende voor in huis hebben:

  • 300 gram roomboter
  • 5 eieren
  • 325 gram suiker
  • 4 pakjes vanillesuiker van ongeveer 8 g per stuk
  • 1 kop water
  • 500 g gezeefde zelfrijzende bloem
  • snufje zout

Vanillewafels bakken in minder moeilijk dan je denkt

Vanillewafels bakken in minder moeilijk dan je denkt

Deze hoeveelheid is geschikt voor 10 personen. Als je minder wafels wilt bakken, dan kun je de hoeveelheden aan ingrediënten delen, bijvoorbeeld door 2 (5 personen) of door 2,5 (4 personen). Het duurt ongeveer 30 minuten om de wafels te maken.

Zelf vanillewafels bakken

Laat als eerste de boter smelten en vermeng deze met het zout. Klop dan de eieren samen met de suiker tot een wit en romig mengsel en voeg hier de boter aan toe.

Roer hier daarna de vanillesuiker met het water doorheen, voeg de gezeefde zelfrijzende bloem toe en klop dit geheel stevig tot een gladde massa.

Als het deeg te dun of te vloeibaar wordt, kun je er nog wat extra bloem bij doen. Bak het deeg ten slotte in 2,5 minuten af op stand 2 tot 3 in een voorverwarmd wafelijzer. De wafels als klein tussendoortje maken kan ook; giet dan niet het hele wafelijzer vol, maar giet wel in het midden.

Je maakt er helemaal een feestje van met een klontje roomboter en flink wat poedersuiker op je vanillewafels. Guilty pleasure van mij persoonlijk maar ja… morgen ga ik weer aan de lijn denken.

Leave a Reply