wafels maken zonder ei en zonder melk

Wanneer je te kampen hebt met allergieën, dan houdt dit vrijwel altijd een behoorlijke beperking in voor je eetpatroon. Zeker voor jonge kinderen maar ook voor volwassenen kan dit zeer vervelend zijn. Om toch te kunnen genieten van Belgische wafels wanneer je een ei- of koemelkallergie hebt, is de enige optie om deze wafels zelf te bakken. De koemelk is zonder problemen te vervangen door hypoallergene melk of door sojamelk. Het beslag waarin dus geen ei en koemelk is verwerkt, is dusdanig  van samenstelling dat je thuis toch kunt smullen van een heerlijke Belgische wafel.

Ingrediënten voor wafels zonder ei en zonder melk

Belgische wafels zonder ei en zonder koemelk zijn eenvoudig te maken.

  • 500 gram bloem
  • 3 el suiker
  • 200 gram margarine
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 500 ml sojamelk (amandelmelk kan ook)
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda

wafels zonder ei en melk met jam

wafels zonder ei en melk met jam

Zit je altijd te emmeren met bakpoeder, baking soda, natriumbicarbonaat, wijnsteenbakpoeder en aanverwante zaken? Bekijk dan eens deze pagina, daar geven ze een prima uitleg over de verschillen

Hoe maak je wafels zonder ei en zonder melk?

Smelt de margarina en roer de suiker er door heen. Dan de “droge”ingredienten toevoegen: de bloem, bakpoeder en bakingsoda. Als laatste de sojamelk door het beslag roeren. Met een staafmixer mix je er een stevig beslag van. Bestrijk het wafelijzer met olie en voeg het beslag toe. Bak de wafels totdat deze aan beide kanten bruin zijn en bestrooi ze met poedersuiker. De wafels worden extra lekker wanneer je er extra dik zelfgemaakte jam op doet. Voor de echte liefhebber is een Belgische wafel met appel en banaan een ware delicatesse. Kinderen vinden wafels met nutella vaak heel erg lekker.

Latest Comments

  1. Lurrybol

Leave a Reply