Zelf Luikse wafels maken

Iedereen geniet van Luikse wafels. De wafels zijn altijd een traktatie als ontbijt, lunch of brunch of als een lekker tussendoortje. Omdat deze lekkernijen niet moeilijk te maken zijn en bovendien snel klaar zijn, kun je dit makkelijk zelf proberen. Luikse wafels smaken het lekkerst wanneer ze warm en vers zijn. Ook lenen deze wafels zich om in te vriezen, zodat je op een later moment van deze heerlijkheid kunt genieten. Het loont dus de moeite om een flinke partij Luikse wafels te bakken en hier een deel van in te vriezen.

Luikse wafels maak je makkelijk zelf

Luikse wafels maak je makkelijk zelf

Ingredienten voor Luikse wafels

Vermeng 100 g boter met 40 g suiker, 80 g vanillesuiker en een snufje zout. Roer 1 ei en 4 el melk door dit mengsel heen. Zeef 250 g zelfrijzend bakmeel boven een kom, voeg dit langzaam aan het mengsel toe en kneed dit samen met 100 g bruine kandijsuiker tot deeg. Van dit deeg maak je bolletjes. Plaats een bolletje in het midden van een ingevet wafelijzer dat op middelhoge temperatuur is verhit en doe dit dicht. In ongeveer 1,5 minuut heb je een bruingebakken wafel. Als je het ijzer tussentijds met olie invet, kun je op dezelfde manier van de andere deegbolletjes wafels bakken.

Wafels met kersen en slagroom

Wafels met kersen en slagroom

Wat smaakt lekker op wafels?

Luikse wafels zijn vooral lekker met ingemaakte zoete kersen. Probeer de wafels ook eens met verse slagroom of aardbeien. Ook is warme chocolade over Luikse wafels een aanrader.

Leave a Reply